hotel savings

Hoe geld te besparen op hotelboekingen

Reizen kan erg duur zijn, maar er zijn verschillende manieren om veel geld te besparen bij het boeken van een hotel. Het is belangrijk om bij het boeken goed te letten op details als locatie en timing. We hebben onze top tips samengesteld om u het geheim te laten zien van het boeken van een hotel tegen een betaalbare prijs.

 

Onze top 12 tips om geld te besparen op hotelreserveringen:

Laten we al deze tips eens nader bekijken…

 

1. Kies uw locatie verstandig

Door een centraal gelegen hotel te kiezen, bespaart u geld op vervoer (vooral dure taxi’s en Ubers), en bespaart u tijd om u te verplaatsen. Als u in een uithoek van de stad slaapt, bespaart u misschien wat geld, maar het kan ook uw planning in de war sturen.

Dat gezegd hebbende…

Hoewel we bezoekers die voor het eerst de stad bezoeken altijd aanraden om een hotel in het centrum te boeken, zijn er ook uitstekende aanbiedingen te vinden in de buitenwijken. Zorg er wel voor dat u goed controleert waar het hotel precies ligt en of er een metrostation in de buurt is (dat wil zeggen op 5-10 minuten lopen).

Door een hotel in de buurt van een metrostation te kiezen, bereikt u een aantal doelen voor veeleisende reizigers. Bij aankomst kunt u de dure taxi van het vliegveld overslaan en de metro naar uw hotel nemen.

Als u niet veel bagage hebt, is het een gemakkelijke manier om bij uw hotel te komen. Zodra u bent ingecheckt en klaar bent om de stad te gaan verkennen, hoeft u alleen maar een metrokaart aan te schaffen en de stad is binnen handbereik.

 

2. Gebruik de hotelprijs tracker

Wij hebben een tool ontwikkeld genaamd Track This Hotel. Dit is een gratis tool die de hotelprijzen bijhoudt. Het enige wat u hoeft te doen is een hotel met gratis annulering te boeken en ons de gegevens van het geboekte hotel te sturen. Wij volgen dan de prijs van dat hotel en de data die u geboekt hebt.

Als wij een goedkopere prijs vinden, sturen wij u een waarschuwing per e-mail. Wij houden ook de prijzen van vergelijkbare hotels bij en laten u weten wanneer er goedkopere alternatieven beschikbaar zijn.

Gemiddeld besparen klanten 23% op hun hotelboeking als ze onze tool gebruiken.

 

3. Reis buiten de piekuren

U kunt veel besparen door buiten het hoogseizoen te reizen. Het weer is dan misschien niet zo goed, maar u zult een veel betere prijs en hotelbeschikbaarheid vinden.

Hotels moeten hun kamers gevuld houden. Buiten het hoogseizoen, als de mensenmassa al weg is of nog niet is gearriveerd, verlagen ze vaak de prijzen. Sommige hotels bieden ook extra voordelen om u te lokken. Dergelijke extra’s kunnen bestaan uit spa-tegoeden, kortingen op maaltijden in het restaurant van het hotel en andere prikkels. Kijk ook naar zakenhotels voor weekendverblijven.

Als u een minivakantie boekt, overweeg dan een verblijf in het midden van de week of op een zondagnacht.

 

4. Boek vooraf een kamer met restitutie

Bij veel hotels kunt u een kamer reserveren met de mogelijkheid om tot 24 uur van tevoren te annuleren. Als u een geweldige deal vindt, boek hem dan meteen! U kunt later altijd annuleren als u iets beters vindt.

 

Hoe lang van tevoren moet ik een hotel boeken?

Het boeken van een hotelkamer drie tot zes weken van tevoren kan het voordeligst zijn. Als u in deze periode reserveert, kunt u tot wel 15% besparen in vergelijking met accommodatie die u zes weken of langer van tevoren boekt.

 

Op welke dag zijn hotels het goedkoopst om te boeken?

Boek geen hotels vroeg in de week, met name tussen maandag en woensdag. In deze periode is er meestal veel vraag omdat veel mensen hun vakantie aan het organiseren zijn. Naarmate de week vordert, wordt deze grote vraag echter minder.

Hotels realiseren zich dat ze misschien niet al hun kamers kunnen bezetten en beginnen de prijzen rond vrijdag en zaterdag te verlagen. Deze dagen bieden dan ook de beste kansen voor hotelboekingen.

Hoewel de in- en uitchecktarieven op deze dagen meestal hoog zijn, zijn de voordeligste hoteldeals te vinden wanneer de meeste mensen onderweg zijn.

 

5. Let op last-minute aanbiedingen

Soms komen de goede dingen toe aan degenen die wachten. Dat is meestal niet de standaardregel, maar het kan het proberen waard zijn. Afhankelijk van wat er gaande is in de stad, kunt u een paar dagen voordat u vertrekt of zelfs op het allerlaatste moment nog hele leuke aanbiedingen vinden!

 

6. Controleer alle boekingskosten

Wanneer u online een hotel boekt, controleer dan altijd de bijkomende kosten. Sommige websites geven misschien een lagere prijs aan, maar dat is misschien exclusief alle belastingen en andere kosten, zoals de onaangename “resort fee”. De sites van veel merkhotels zullen waarschijnlijk alle kosten vermelden, maar het kan nooit kwaad om het te vragen.

 

7. Word lid van een hotelpuntenprogramma

Door gebruik te maken van hotelloyaliteitsprogramma’s om punten te verzamelen en te gebruiken, kunt u de kosten van uw vakantie aanzienlijk verlagen. De meeste grote hotelketens hebben deze programma’s, waaronder Marriott Bonvoy, World of Hyatt en Hilton Honors, en u kunt zich er binnen een paar minuten voor aanmelden.

Daarnaast bieden online reisbureaus en aggregators zoals OneKey programma’s aan die VRBO, Hotels.com en Expedia dekken, wat voordeliger kan zijn voor het verdienen van beloningen bij onafhankelijke hotels. Na een aantal verblijven hebt u misschien genoeg punten verzameld om de kosten van één of twee overnachtingen te dekken.

 

8. Overweeg de dagen van de week

Hotels in het centrum of in zakenwijken, die populair zijn bij zakenreizigers, kunnen in het weekend goedkoper zijn als de zakenmassa vertrekt.

Aan de andere kant hebben schilderachtige bed & breakfasts die zich richten op stellen die op zoek zijn naar een romantisch weekendje weg, vaak door de week gereduceerde prijzen. Plan uw reserveringen op de juiste manier om te besparen.

 

Op welke dag van de week zijn hotels het goedkoopst om te verblijven?

De specifieke dagen waarop u in een hotel wilt verblijven, kunnen de kosten aanzienlijk beïnvloeden. Als uw planning flexibel is, kunt u bijvoorbeeld overwegen om op zondagavond te blijven. Gemiddeld zijn de hoteltarieven voor zondagnachten 30% voordeliger in vergelijking met die van vrijdag en zaterdag.

Deze aanpak bespaart u geld en biedt u minder drukke ruimtes en moeiteloze toegang tot faciliteiten en restaurants.

 

9. Overweeg een privékamer in een hostel

Het woord hostel roept meestal beelden op van uitgestrekte kamers vol stapelbedden en een party-hard cliënteel. Maar reizigers die op zoek zijn naar een deal moeten hostels niet over het hoofd zien. Er zijn verschillende hostels die privékamers aanbieden voor hostelprijzen in een meer volwassen sfeer.

 

10. Splits uw verblijf op

Splits uw reis op en breng het eerste deel van uw reis door op een meer betaalbare plek terwijl u het grootste deel van uw activiteiten en verkenningen doet. Ga dan naar een mooi resort of luxe hotel voor het laatste deel van uw reis om een paar dagen te ontspannen en “op vakantie te zijn”.

 

11. Gebruik prijsmatching

Bij This Hotel werken we samen met Booking.com en Hotels.com. Beide reserveringswebsites bieden de laagste prijsgarantie. Als u uw reservering op een andere website goedkoper vindt, kunt u het verschil terugvragen. Vergeet alleen niet om ten minste 24 uur voor het inchecken contact op te nemen met Booking of Hotels.com en hen de link naar de andere (betere) aanbieding te geven.

De andere aanbieding moet voor dezelfde accommodatie en hetzelfde accommodatietype zijn. Het moet ook dezelfde in- en uitcheckdata hebben, zonder wijzigingen. Bovendien moet de betere aanbieding hetzelfde annuleringsbeleid en dezelfde voorwaarden hebben.

 

12. Neem uw eigen ontbijt mee

De meeste hotels rekenen extra voor het ontbijt. Overweeg om wat pakjes instant havermout uit uw woonplaats te kopen of in te pakken. Als de hotelkamer uitgerust is met een magnetron, kunt u het snel klaarmaken. Als er geen magnetron beschikbaar is, kunt u het koffiezetapparaat of de theepot gebruiken om water op te warmen, wat een eenvoudig maar bevredigend gerecht oplevert.

 

Bonus tip

Last but not least moet u ook onze artikelen over goedkope hotels bekijken. In deze gidsen staan de drie beste betaalbare hotels in elke bestemming. Zie bijvoorbeeld onze artikelen over de beste goedkope hotels in New York City of Londen.