Sicily boutique hotels

5 beste boetiekhotels op Sicilië

Het verbluffende eiland Sicilië, dat net voor de zuidkust van het vasteland van Italië ligt, biedt een idyllische ontsnapping waar de oude Griekse geschiedenis wordt gecombineerd met een rijke en diverse cultuur.

Avonturiers vinden hier prachtige barokke architectuur, prachtig bewaarde historische ruïnes en spectaculaire glooiende landschappen waarachter olijfbomen en weelderige citrusboomgaarden schuilgaan.

Voor iedereen die op zoek is naar een luxe bestemming met veel Italiaanse charme, is Sicilië de plek om naartoe te gaan. Tussen de pittoreske straatjes, het serene platteland en de historische baaien vindt u een indrukwekkend aanbod boetiekhotels met stijlvolle suites op enkele van de meest spectaculaire locaties van het eiland.

Of u nu op zoek bent naar een elegant verblijf in de stad Noto of een ontspannend verblijf op het platteland van Ragusa, wij hebben de beste vijf boetiekhotels op Sicilië voor u uitgekozen, zodat u een onvergetelijk verblijf zult hebben op dit verkwikkende Italiaanse eiland.

 

Seven Rooms Villadorata

Seven Rooms Villadorata, Noto

Het Seven Rooms Villadorata ligt aan de oostkust van Sicilië in het charmante en historische stadje Noto en is een verfijnd en intiem hotel. Zoals de naam al doet vermoeden heeft het hotel zeven prachtig gepresenteerde kamers, prachtig gelegen in een historisch barok gebouw met uitzicht over de honingkleurige daken van de stad.

Het Seven Rooms Villadorata biedt gasten een elegant verblijf genesteld in het hart van de stad en is trots op het indrukwekkende decor, de luxueuze inrichting en de opmerkelijke service.

De kamers zijn prachtig ingericht met romantische armaturen die de heerlijke charme van het hotel aanvullen. Lange gordijnen sieren de hoge ramen en werpen een zacht licht op ivoorkleurige muren waar ruime, comfortabele bedden naast stenen bustes en gastvrije fauteuils staan.

Onder de zeven kamers die worden aangeboden, kunnen gasten kiezen uit gezellige kamers of uitgebreide suites met uitstekende voorzieningen, waaronder Nespresso-koffiemachines, gratis ontbijt en grote inloopdouches. Suites hebben de extra luxe van aparte woon- en eetgedeeltes en privéterrassen.

Het hotel is goed gelegen om de aantrekkelijke stad Noto te verkennen, met de San Nicolò kathedraal op korte loopafstand. Gasten van het Seven Rooms Villadorata kunnen genieten van de prachtige selectie cafés en restaurants in de omgeving of dineren in het voortreffelijke restaurant van het hotel dat verfijnde Siciliaanse gerechten serveert.

Lonely Planet beoordeling:

“Dit elegant ingerichte boetiekhotel is gevestigd in een vleugel van het 18e-eeuwse Palazzo Nicolaci, een van de meest gevierde aristocratische paleizen van Noto. Met hun ingetogen kleurenpalet zijn de kamers tactiel en verfijnd, met kunstig verweerd meubilair, prachtige kunstwerken, alpacawollen, Nespresso-apparaten en luxe badkamers.”

Hotelgegevens

Adres:
Via Cavour 53, 96017 Noto, Italië.

Beoordeling gasten:
4.7 van 5

Prijs per nacht:
Vanaf € 320

Meer informatie

 

Gagliardi Boutique Hotel Noto

Gagliardi Boutique Hotel, Noto

Het Gagliardi Boutique Hotel ligt ook in de aantrekkelijke stad Noto, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en is gevestigd in een prachtig 19e-eeuws paleis met een schitterend dakterras.

Dit boetiekhotel ligt aan de oostkust van Sicilië en is een uitnodigende plek voor reizigers die de historische juweeltjes van de stad willen ontdekken, zoals het Palazzo Ducezio stadhuis en de Porta Reale o Ferdinandea op loopafstand.

Het hotel straalt Italiaanse charme uit met zijn intieme afmetingen en verfijnde details. De kamers in het hotel zijn ruim met grote kingsize bedden en antiek meubilair.

De kamers variëren van gezellige Classic en Superior kamers tot grotere suites met privéterrassen en een prachtig uitzicht op de San Nicolò kathedraal. Prachtige handgemaakte voorwerpen en kunst sieren de muren en met slechts 6 kamers in de aanbieding krijgen gasten een persoonlijke service tijdens hun verblijf.

Gasten die in het hotel verblijven kunnen genieten van de aantrekkelijke ruimtes van het hotel, zoals kleine hapjes en koffie in Café Giardino, of genieten van drankjes in de Winter Gallery Bar, maar het dakterras van het hotel is het echte juweeltje.

Hier kunnen gasten genieten van een panoramisch uitzicht over de stad, waar u op een heldere dag de kustlijn kunt zien en het prachtige uitzicht kunt waarderen.

Fodors beoordeling:

“Voor een onovertroffen locatie op slechts een blok van de belangrijkste voetgangersstraat kunnen bezoekers aan Noto niet beter krijgen dan dit hotel met een industriële vibe en ruime minimalistische kamers met kroonluchters – allemaal in een voormalig 18e-eeuws paleis. De vele restaurants en bezienswaardigheden van Noto liggen op slechts een paar minuten afstand.”

Hotelgegevens

Adres:
Via Silvio Spaventa 45, 96017 Noto, Italië.

Beoordeling gasten:
4.5 van 5

Prijs per nacht:
Vanaf €180

Meer informatie

 

Re Federico Boutique Hotel

Re Federico Boutique Hotel, Syracuse

Het moderne Re Federico Boutique Hotel ligt aan de zuidoostkust van Sicilië in de historische stad Syracuse. De pittoreske stad Syracuse staat bekend om haar rijke Griekse en Romeinse geschiedenis en is de thuisbasis van veel van de historische bezienswaardigheden van het eiland, zoals de 7e-eeuwse Duomo.

Hier kunnen bezoekers zich verdiepen in de rijke geschiedenis van Sicilië, de middeleeuwse steegjes verkennen en genieten van de Italiaanse keuken in een van de uitstekende cafés of restaurants van de stad.

Het Re Federico Boutique hotel bestaat uit een verzameling appartementen gelegen aan een historische laan met een ligweide die uitsteekt over de rotsachtige kust. Het hotel biedt gasten een eigentijds verblijf in het centrum van de stad met een verzameling stijlvol ontworpen kamers in appartementstijl.

Elke kamer is ingericht met moderne kunst en felle kleuren die moeiteloos afsteken tegen de zichtbare 17e-eeuwse bakstenen, een knipoog naar de geschiedenis van het gebouw. De kamers zijn ruim en hebben moderne faciliteiten zoals een moderne kitchenette, flatscreentelevisies, airconditioning en gratis wifi.

Het hotel is de ideale locatie als uitvalsbasis om Syracuse te verkennen en de rijke cultuur van de stad op te snuiven. Het strand Cala Rossa ligt vlakbij, of gasten kunnen ontspannen in de bar en op het terras van het hotel met een prachtig uitzicht op de oceaan.

New York Times recensie:

“Elegante kleine hotels zijn er in overvloed in Syracuse. Re Federico Boutique Hotel is gevestigd in een 18e-eeuws herenhuis en heeft zes kamers (waarvan vijf met kitchenette) in een smaakvolle eigentijdse stijl, evenals een dakterras met uitzicht op zee en een café op de begane grond.”

Hotelgegevens

Adres:
Via Larga 54, Ortigia, 96100 Syracuse, Italië.

Beoordeling gasten:
4.5 van 5

Prijs per nacht:
Vanaf €150

Meer informatie

 

Relais Chiaramonte

Relais Chiaramonte, Ragusa

Dit Relais Chiaramonte Hotel ligt in het hart van Chiaramonte Gulfi, in de zuidelijke provincie Ragusa, en is een stijlvol boetiekhotel.

De stad ligt op een schilderachtige heuveltop en biedt een panoramisch uitzicht op de prachtige steden en het platteland eronder. Het hotel is uitstekend gelegen in het centrum van dit schilderachtige maar historische stadje, dat bekend staat om zijn archeologische vindplaatsen en oude Griekse geschiedenis.

Als u Relais-Chiaramonte binnenstapt, wordt u verwelkomd door de tijdloze architectuur en het eigentijdse design van het hotel. Omgeven door de prachtige glooiende heuvels van Sicilië, met een werkende olijfboerderij voor de deur, biedt het Relais Chiaramonte een rustige maar luxe ontsnapping. Het hotel is ontworpen in een traditionele boerderijstijl met klassieke Siciliaanse esthetiek.

De kamers en suites zijn een oase van comfort en stijl, met een strakke moderne inrichting waarin natuurlijke elementen zijn verwerkt. De bedden hebben prachtig bewerkte hoofdeinden, plafonds van natuurlijk hout en grote balkons die uitnodigen tot kijken naar het prachtige uitzicht, dat zich uitstrekt tot aan de kust.

Naast de uitstekende accommodaties serveert het restaurant ter plaatse, Gramole, een verrukkelijk aanbod van lokaal geproduceerde ingrediënten die de unieke smaken en tradities van het eiland laten zien.

Het Relais Chiaramonte Hotel is een luxueus toevluchtsoord, met uitstekende voorzieningen op het terrein, waaronder een spa jacuzzi en sauna, een fitnessstudio en een aantrekkelijk zwembad met een schitterend uitzicht.

Hotelgegevens

Adres:
Strada Provinciale 81, Km 7, 97100 Ragusa, Italië.

Beoordeling gasten:
4.4 van 5

Prijs per nacht:
Vanaf €65

Meer informatie

 

Bastione Spasimo Boutique Hotel

Bastione dello Spasimo, Palermo

Het Bastione Spasimo Hotel ligt in het historische centrum van Palermo, de hoofdstad van Sicilië, en is een prachtig boetiekhotel dat charme uitstraalt.

Palermo ligt aan de noordkust van het eiland en is een levendige en opwindende stad met een rijke geschiedenis. Er zijn veel prachtige historische monumenten te ontdekken en het hotel is ideaal gelegen in het hart van de stad.

De Bastione dello Spasimo werd in de 16e eeuw gebouwd om de stad te beschermen tegen aanvallen vanuit zee en werd een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Sicilië.

Dit hotel is door de eeuwen heen zorgvuldig bewaard gebleven en heeft uitgebreide restauraties ondergaan om het prachtige Bastione Spasimo Hotel te creëren met luxe kamers die het historische steenwerk en metselwerk prachtig laten zien.

Binnen de muren van het hotel vinden gasten een verborgen oase met een opvallend zwembad omringd door een aantrekkelijke tuin en terras. De kamers zijn ruim met een eigentijdse inrichting en modern meubilair, waaronder flatscreentelevisies en Nespresso-koffiezetapparaten.

De standaardkamers op de begane grond zijn prachtig en hebben plafonds van gebeeldhouwde stenen, badkamers met marmeren vloeren en een eigen patio.

Gasten van het hotel kunnen ontspannen in het hotel met zijn uitstekende selectie aan faciliteiten, waaronder een heerlijke theesalon en wellnessbehandelingen, waardoor gasten volledig tot rust kunnen komen tijdens hun verblijf.

Hotelgegevens

Adres:
1 Via Filippo Evola, 90133 Palermo, Italië.

Beoordeling gasten:
4.8 van 5

Prijs per nacht:
Vanaf €90

Meer informatie

 

Over onze boetiekhoteltips in Sicilië

Ons bedrijf is gespecialiseerd in reisonderzoek en helpt u bij het ontdekken van de beste boetiekhotels die Sicilië te bieden heeft. Onze aanbevelingen zijn niet alleen gebaseerd op onze perspectieven. In plaats daarvan weerspiegelen ze de mening van vele reizigers die deze plaatsen uit eerste hand hebben ervaren.

Wij vereenvoudigen uw zoekproces door trendy en artistiek ontworpen hotels in het hele land te identificeren. Bepaalde accommodaties kunnen zo uitnodigend en gepassioneerd zijn dat u het moeilijk vindt om uw kamer te verlaten.

Houd er rekening mee dat wij alleen hotels met een geconsolideerde gastenbeoordeling van 4.0 of hoger op onze lijst zetten. Deze scores zijn afkomstig van verschillende boekingswebsites en andere onpartijdige beoordelingsplatforms.

U kunt er dus gerust op zijn dat alle bovenstaande hotels een uitstekend verblijf beloven terwijl u Sicilië verkent.

 

Beste prijsgarantie

Krijg de beste aanbiedingen en prijzen voor uw verblijf in Sicilië met Booking.com en Hotels.com! Zij bieden prijsmatching, waardoor u gegarandeerd de laagste online prijs krijgt.

Als u ten minste 24 uur voor het inchecken een goedkopere aanbieding voor dezelfde hotelkamer op een andere website vindt, neem dan contact met hen op om het verschil terug te krijgen.

 

Top 5 boetiekhotels in Sicilië

Laten we deze gids kort samenvatten. Op basis van duizenden beoordelingen van gasten en tips van reisdeskundigen zijn dit de beste boetiekhotels op Sicilië:

 

Meer tips voor Sicilië

Krijg meer geweldige inzichten zoals in de bovenstaande gids! Bekijk ook deze andere artikelen over Sicilië:

Waar overnachten op Sicilië

Goedkope hotels op Sicilië

Hostels op Sicilië

Luxe hotels op Sicilië