Lisbon hostels

5 beste hostels in Lissabon

Lissabon is de charmante hoofdstad van Portugal, gelegen aan de oevers van de rivier de Taag. Het staat bekend om zijn intrigerende wijken in de heuvels en ongerepte zandstranden. Lissabon is een bruisende havenstad met een bloeiende handel en een bloeiende cultuur.

Bezoekers bezoeken graag de vele bezienswaardigheden van de stad. Veel van het centrum is relatief “nieuw” in vergelijking met andere Europese hoofdsteden, omdat een aardbeving het in 1755 verwoestte. Veel historische bouwstijlen bestaan echter nog steeds na te zijn hersteld.

Plaatsen als het prachtige plein en de poort van Praça do Comércio (Handelsplein) verwelkomen de gasten van Lissabon. Rua Garret in de wijk Chiado heeft eindeloos veel unieke boetieks, boekwinkels, cafés en zilver- en porseleinwinkels om te verkennen. Er zijn Moorse kastelen en prachtige paleizen vermengd met kleurrijke smalle steegjes.

Als u deze bruisende stad wilt bezoeken, zijn er veel accommodatiemogelijkheden. Hier zijn de vijf beste hostels in Lissabon, Portugal:

 

Home Hostel Lisbon

Home Lisbon Hostel

U vindt het Home Lisbon Hostel in de charmante wijk Baixa in het hart van de stad. Deze wijk werd helemaal opnieuw ontworpen nadat een aardbeving in de 18e eeuw het centrum verwoestte. Net buiten het hostel vindt u schattige terrasjes in iconische gele gebouwen en uitzicht op de rivier.

Het hostel is gevestigd in een 200 jaar oud gebouw en biedt gemengde of alleen voor vrouwen bestemde slaapzalen met een eigen badkamer. Gasten kunnen ontspannen in de patio en de lounge. Gedurende de dag worden er meeslepende historische en culturele evenementen georganiseerd. Als u de Portugese keuken wilt proeven, serveert de moeder van de eigenaar nachtelijke diners. ’s Avonds zijn er kroegentochten om het nachtleven van Lissabon te ervaren.

Gasten houden van de huisgemaakte diners, de familiesfeer en de centrale ligging.

Hostel details

Adres:
Rua de Sao Nicolau, 13, 2E, Lissabon, Portugal.

Gastenbeoordeling:
4.7 uit 5.

Prijs per nacht:
vanaf €13.

Meer informatie

 

Yes Lisbon hostel

Yes! Lisbon Hostel

U hebt geen openbaar vervoer nodig om u te verplaatsen in het Yes! Lisbon Hostel. Het ligt op slechts 2 minuten lopen van het Praça do Comércio en de binnenstad. Op steenworp afstand van het hostel is de beroemde tram nr. 28, die langs vele iconische bezienswaardigheden van Lissabon rijdt. Op slechts 15 minuten afstand ligt de oude wijk, Alfama.

Yes! Lisbon biedt gasten gemengde of alleen voor vrouwen bestemde slaapzalen en privékamers. Voor wat extra privacy kunt u op maat gemaakte stapelbedden met een gordijn boeken. De faciliteiten hebben een keuken, een lift en een bar. Gasten kunnen genieten van gratis thee, koffie en chocolade, evenals heerlijke diners. Via de receptie van het hotel kunt u dagtochten naar Sintra boeken.

De netheid, geweldige sfeer en waarde zijn de hoogtepunten van dit hostel.

Hostel details

Adres:
Rua de Sao Juliao 148, Lissabon, Portugal.

Gastenbeoordeling:
4.7 uit 5.

Prijs per nacht:
vanaf €15.

Meer informatie

 

Lisbon destination hostel

Lisbon Destination Hostel

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe het is om in een treinstation te verblijven? Zelfs als u dat nog nooit hebt gedaan, zult u het ontdekken in het Lisbon Destination Hostel. U vindt dit hostel in een van de meest iconische bezienswaardigheden van Lissabon, het treinstation Rossio. Alle beroemde bezienswaardigheden van Lissabon liggen op steenworp afstand van het treinstation.

Bezoekers kunnen kiezen tussen privé- en gedeelde kamers in hun gerenoveerde 19e eeuwse romantische gebouw. Er zijn grote ramen voor een majestueus uitzicht op de stad en een wintertuin op de tweede verdieping. Gasten kunnen genieten van hangmatten, pool- en pingpongtafels en Netflix-films. Digitale nomaden kunnen ook genieten van coworking spaces. Er zijn hier gratis rondleidingen en goedkope maaltijden.

Gasten houden van het vriendelijke personeel, de onovertroffen locatie en de sociale sfeer.

Hostel details

Adres:
Treinstation Rossio, tweede verdieping, Lissabon, Portugal.

Gastenbeoordeling:
4.8 uit 5.

Prijs per nacht:
vanaf €16.

Meer informatie

 

Goodmorning Lisbon hostel

Goodmorning All-Inclusive Hostel

Dit hostel ligt in de levendige wijk Bairro Alto. De wijk staat bekend om het bruisende nachtleven, compleet met clubs en bars. Op steenworp afstand van het hostel ligt de tramhalte Rossio, waar u de stranden van Cascais en het UNESCO-werelderfgoed Sintra kunt bereiken.

U kunt kiezen uit privé tweepersoonskamers of kamers met twee aparte bedden, maar ook uit gemengde of alleen voor vrouwen bestemde slaapzalen. Elk bed heeft een nachtlampje en een opbergkastje. Het hostel biedt gasten gemeenschappelijke ruimtes om deel te nemen aan de boekenruil en een maaltijd te koken in de keuken. Elke avond heeft het Goodmorning Hostel zelfgemaakte diners en “Power Hours” met gratis bier en sangria.

Het heerlijke eten, het gastvrije personeel en de uitstekende accommodatie zijn hier een hit.

Hostel details

Adres:
Praca dos Restauradores, n. 65, 2º, Lissabon, Portugal.

Gastenbeoordeling:
4.8 uit 5.

Prijs per nacht:
vanaf €18.

Meer informatie

 

This is Lisbon hostel

This is Lisbon Hostel

This is Lisbon Hostel is de perfecte plek om te verblijven als u in het oude centrum van Lissabon, Alfama, wilt zijn. Alles ligt op loopafstand van deze traditionele buurt, waaronder de tram, het Rossio-plein en de vlooienmarkt.

Het gebouw van het hostel is een gerenoveerd 19e-eeuws gebouw met een dakterras. Gasten kunnen kiezen uit zeven kamers met verwarming en gratis kluisjes. Elke dag zijn er goedkope ontbijten, gratis wandeltochten, zelfgemaakte diners en Portugese lessen. Als u een dagje uit wilt, zijn er georganiseerde bezoeken aan Sintra en Caparica Beach. Er worden zelfs yoga- en surflessen georganiseerd door het hostel.

This is Lisbon heeft hoge beoordelingen vanwege het prachtige uitzicht, de centrale ligging en de heerlijke maaltijden.

Hostel details

Adres:
Costa do Castelo 63, Lissabon, Portugal.

Gastenbeoordeling:
4.7 uit 5.

Prijs per nacht:
vanaf €18.

Meer informatie

 

Over onze aanbevelingen voor hostels in Lissabon

Bent u een soloreiziger die op zoek is naar een privékamer? Of een backpacker die met een groep rondreist en in een goedkope en gezellige slaapzaal wil verblijven? Hierboven vindt u de beste hostels in Lissabon voor al uw wensen.

Let op, we geven alleen hostels weer met een geaggregeerde gastenbeoordeling van ten minste 4,0 uit 5. We verzamelen alle beoordelingen van verschillende boekingssites en andere onbevooroordeelde beoordelingswebsites. U kunt er dus zeker van zijn dat alle bovenstaande hostels een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding bieden in Lissabon.

 

Beste prijsgarantie

Voor onze hostelaanbevelingen werken we samen met Hostelworld en Booking. Deze partnerships hebben geen enkele invloed op de aanbevelingen die wij doen of op de volgorde waarin onze aanbevolen hostels worden vermeld. De redenen waarom we ervoor gekozen hebben om met deze bedrijven samen te werken is dat ze betrouwbaar zijn, een uitstekende service bieden en dat ze allebei de beste prijsgarantie hanteren.

Dit betekent dat u het verschil kunt terugvragen als u uw reservering op een andere website goedkoper vindt. Het moet wel gaan om dezelfde accommodatie, accommodatietype, data, annuleringsvoorwaarden en condities, anders kunt u geen aanspraak maken op terugbetaling van het verschil. Als u via Booking.com boekt, hoeft u alleen maar ten minste 24 uur voor uw incheckdatum contact met hen op te nemen. Als u boekt via Hostelworld moet u de terugbetaling binnen 24 uur na uw boeking claimen.

 

Top 5 hostels in Lissabon

Nogmaals samengevat, gebaseerd op duizenden beoordelingen van gasten, zijn dit de beste hostels in Lissabon:

 

Waarom u voorzichtig moet zijn als u het goedkoopste hostel boekt

De goedkoopste hostels liggen meestal niet op een geweldige locatie. Als u bezienswaardigheden wilt bezoeken of wilt uitgaan in het centrum van Lissabon, moet u waarschijnlijk betalen voor openbaar vervoer of een taxi. Uw verblijf kan dus duurder uitvallen dan een verblijf op een centrale locatie. Voor nieuwe reizigers raden we sowieso aan om centraal te verblijven, maar ook voor frequente bezoekers is het waarschijnlijk de moeite waard om iets meer te betalen voor een verblijf op een centrale locatie.

Een andere reden waarom u niet in het goedkoopste hostel moet verblijven is dat de mensen die in de goedkoopste hostels verblijven vaak niet de mensen zijn die het zich kunnen veroorloven om te reizen zoals u. Omdat een zeer goedkoop hostel vaak goedkoper is dan het huren van een flat, trekken deze plaatsen vaak arbeidsmigranten of lokale buitenbeentjes aan. Dat is waarschijnlijk niet het publiek waarmee u wilt omgaan, zeker niet als u een soloreiziger bent die vrienden zoekt.

De derde reden waarom u de goedkoopste hostels moet vermijden is veiligheid. Sommige van de goedkoopste hostels controleren geen identiteitsbewijzen, vragen niet om handtekeningen of accepteren alleen contant geld bij het inchecken. Het hostel weet niet wie er werkelijk verblijft.

Ten slotte is de service in deze hostels niet geweldig. Als u er bijvoorbeeld voor kiest om uw bagage op te slaan, staan uw koffers onbeheerd in een openbare ruimte. Het wordt nergens geregistreerd of gelabeld en opgeslagen in een afgesloten ruimte.

Het is dus waarschijnlijk de moeite waard om wat meer uit te geven aan uw hostelverblijf in Lissabon.

En tot slot een tip: lees altijd de laatste recensies over de herberg! Alle plaatsen hebben goede en slechte beoordelingen, maar de meest recente beoordelingen zijn het belangrijkst.

 

Meer tips voor Lissabon

Leer de stad nog beter kennen en bekijk onze andere artikelen over Lissabon:

Waar overnachten in Lissabon

Goedkope hotels in Lissabon

Boetiekhotels in Lissabon

Luxe hotels in Lissabon