Fes

Waar overnachten in Fes? Hotel tips en de 5 leukste wijken

Fes is voor cultuurliefhebbers. Het is een Marokkaanse stad vol geschiedenis en het verleden is overal in Fes te zien. De stad is misschien wel de beroemdste reisbestemming van Marokko. Fes is ook de oudste stad van Marokko, waardoor het ideaal is voor iedereen die de ware smaak van het Noord-Afrikaanse land wil ontdekken.

Fes biedt reizigers een authentieke Marokkaanse ervaring. Van geplaveide steegjes tot kraampjes met lokaal vervaardigde goederen, Fes is alles wat een reiziger van Marokko verwacht voordat hij aankomt.

Er is geen andere stad zoals Fes en deze wijken om te verblijven in de stad bieden u het beste van een prachtige bestemming.

 

In deze reisgids:

 

Fes Medina

Oude Medina

Plaatselijk bekend als Fes el-Bali, de Oude Medina is een buurt met smalle steegjes, kleine winkeltjes en riads. Een van de geweldige aspecten van de Oude Medina is dat auto’s niet zijn toegestaan in de buurt. Dit maakt het perfect voor voetgangers om rond te lopen.

Er zijn ongeveer 9.400 steegjes die de Oude Medina doorsnijden. In veel van deze steegjes vindt u grote samenscholingen van plaatselijke bewoners en dieren. In de wijk bevinden zich ook kleine traditionele Marokkaanse tuinen die bekend staan als riads.

De Oude Medina is een drukbevolkte buurt. Als u een deel van Fes wilt bezoeken dat vol is van het typisch Marokkaanse leven, dan is dit de buurt om te verblijven.

De oude Medina is niet alleen een populaire wijk vanwege de winkels, maar ook vanwege de madrasas (scholen die de islam onderwijzen), de moskeeën en de waterfonteinen. Het is gemakkelijk om te verdwalen in de Oude Medina door de steegjes die door de wijk kronkelen.

In 1981 kreeg de Oude Medina de status van Werelderfgoed. Omdat de Oude Medina een populaire plek is voor buitenlandse toeristen om in een hotel te verblijven, heeft de buurt een aantal van de beste riads in heel Fes.

Cultuurliefhebbers hebben veel te bieden in de Oude Medina dankzij haar historische betekenis.

Beste plek om te verblijven in de Oude Medina

Karawan Riad. Adres: 21 Derb Ourbia Makhfiya، Fes 30000, Marokko.

 

Bab Bou Jeloud

Bab Bou Jeloud

Bab Bou Jeloud is de naam van de beroemde Blauwe Poorten van Fes en zij zijn de toegangspoort tot de Oude Medina. De buurt rond Bab Bou Jeloud voordat u in de Oude Medina komt, is een van de beste wijken om te verblijven tijdens een bezoek aan Fes.

Net buiten Bab Bou Jeloud vindt u de bedrijvigheid van Fes. De stad bruist aan de buitenkant van de poorten, terwijl het aan de andere kant wat rustiger is. Rond Bab Bou Jeloud vindt u een keur aan plaatselijke restaurants en cafés. Voorbijgangers zullen deze cafés de hele dag vol zien zitten met mensen.

De buurt is een geweldige plek om te verblijven omdat het nieuw en oud in gelijke mate combineert. Een verblijf in de buurt van Bab Bou Jeloud geeft u de kans om dicht bij het oudste deel van de stad te zijn. Het geeft u ook gemakkelijk toegang tot het openbaar vervoer, zodat u andere delen van de stad kunt bereiken.

Beste plek om te verblijven in Bab Bou Jeloud

Hotel Ryad Mabrouka. Adres: 25 Derb el Miter, Rue Talaa Kebira، Aïn Zleten، Fes 30110, Marokko.

 

Place Seffarine Fes

As Seffarine

De buurt van As Seffarine is bezaaid met handwerkslieden, leerbewerkers en pottenbakkerswinkels. Het is een wijk waar buitenlandse reizigers naartoe gaan om uniek gemaakte geschenken te kopen om mee naar huis te nemen.

Marokko staat bekend om zijn ambachtslieden en veel van de plaatselijk gemaakte artikelen worden op het Seffarine plein verkocht. Dit is een plek waar u kunt afdingen op de perfecte prijs voor lokaal gemaakte goederen.

Rondleidingen met gids vinden vaak hun weg door As Seffarine om reizigers een voorproefje te geven van het plaatselijke handwerk. Naast de plaatselijke winkels en werkruimten ligt de buurt vlakbij vele attracties net ten noordoosten van de Oude Medina.

Reizigers bezoeken regelmatig het prachtige Riad Palais Bahia Fes. Het is een schilderachtige groene ruimte in het midden van de wijk. U kunt door de buurt slenteren en de verschillende kraampjes van de verkopers bekijken en een pauze inlassen in de riad.

Als u een hotel van topkwaliteit zoekt dat lager in prijs is dan accommodatie in de Oude Medina, dan hoeft u niet verder te zoeken dan As Seffarine. Veel van de middenklasse hotels zijn lager in prijs door de ligging van de buurt aan de noordoostelijke rand van de stad.

Beste plek om te verblijven in As Seffarine

Hotel Palais Amani. Adres: 12 Derb El Miter، Fes 30000, Marokko.

 

Nouvelle Ville Fes

Nouvelle Ville

Ten zuidwesten van de Oude Medina ligt Nouvelle Ville. Zoals de naam al doet vermoeden, had Nouvelle Ville een grote Franse invloed. Vandaag de dag trekt Nouvelle Ville buitenlanders aan en veel van de bewoners van de buurt zijn welgesteld.

De huurprijzen van appartementen en hotels zijn veel hoger dan in andere wijken van Fes.

Cultuurliefhebbers zullen in Nouvelle Ville een rijke Europese invloed aantreffen. Internationale restaurants, ijssalons, bakkerijen, en zelfs fast-food ketens zijn er in overvloed in de buurt. Buitenlandse reizigers op zoek naar een voorproefje van thuis moeten naar Nouvelle Ville gaan, zelfs als ze niet in een hotel in de buurt verblijven.

Het nachtleven is ook overvloedig in Nouvelle Ville. U kunt de wijk bereiken dankzij het openbaar vervoer dat de hele dag door de stad rijdt. Dankzij het aantal openbaar vervoersmogelijkheden die door Nouvelle Ville rijden, kunt u de beste bezienswaardigheden van de stad vrij gemakkelijk bereiken.

Beste plek om te verblijven in Nouvelle Ville

Hotel Sahrai. Adres: Dhar El Mehraz, 30 000، Fes, Marokko.

 

Fes el-Jdid

Fes el-Jdid

Fes el-Jdid is het nieuwere deel van de Oude Medina. Natuurlijk, het werd gebouwd in de jaren 1200, dus in feite is het niet zo nieuw. Toch is het technisch gezien nieuwer dan de Oude Medina.

Een van de grote verschillen tussen de wijken is dat Fes el-Jdid minder nissen heeft en dat het niet zo gemakkelijk is om in de buurt te verdwalen.

Hier bevindt zich de Joodse wijk. Het zal u misschien verbazen dat een land onder islamitische wetgeving en cultuur een joodse wijk heeft, maar u vindt deze in Fes el-Jdid. De Joodse wijk staat bekend als de Mellah en herbergt een museum dat het hele jaar door bezoekers verwelkomt.

Er zijn verschillende accommodatiemogelijkheden voor reizigers rond Fes el-Jdid. Ze zijn echter niet zo talrijk als in andere delen van Fes. Als u tijdens een verblijf in Fes el-Jdid wilt overnachten, is het van het grootste belang dat u uw hotel vroeg boekt, want hotels zijn snel volgeboekt.

Beste plek om te verblijven in Fes el-Jdid

Riad Dar Nour. Adres: 125 Kasbat Boujloud, 30000 Fes, Marokko.

 

Karawan Riad Fez

Waar reisrecensenten in Fes overnachten

Wilt u weten waar reisrecensenten van uitgevers als The New York Times, Frommer’s, Fodor’s en Lonely Planet in Fes verblijven? Bekijk ons overzicht van alle aanbevolen hotels, hostels en B&B’s in Fes.

 

Budget

Bed & Breakfast Funky Fes.

“Het oorspronkelijke hostel van Fez, dat in Spaanse handen is, is nog steeds het beste. Het biedt goede, goedkope bedden voor rugzaktoeristen in de buurt van Bab el-Jdid. Een jeugdige en sociale plek, met meer slaapzalen dan u zou denken.” – Lonely Planet.

Adres: 60, Arset Lamdelssi, Bab Jdid Fes Medina, Fes El Bali, 30110 Fes, Marokko.

 

Middenklasse

Riad Laaroussa.

“Gebouwd rond een weelderige binnentuin-een rustige oase van de chaos van de medina voor de deur-is dit 17e-eeuwse paleis in verval geraakt voordat het werd gered en herbouwd door de Frans-Amerikaanse eigenaren, gebruikmakend van de vaardigheden van de beste ambachtslieden van de stad.” – Fodor’s.

Adres: 3 Derb Bechara، Fes, Marokko.

 

Luxe

Hotel Palais Amani.

“Het luxueuze Palais Amani met 15 kamers werd opgericht door een charmante Frans-Marokkaanse vrouw uit Montpellier en haar familie, wat verklaart waarom het het plezier biedt van een prachtig gerenoveerd Fassi-decor met moderne gemakken, waaronder airconditioning en internet.” – New York Times.

Adres: 12 Derb El Miter، Fes 30000, Marokko.

 

Fes market

FAQ: Fes hotel aanbevelingen

Bent u op zoek naar een budget-, boutique- of luxehotel in Fes, of hebt u voor uw reisplannen misschien een schitterend hostel nodig? Wilt u weten welk hotel het beste ontbijt serveert? Hier vindt u al die antwoorden en meer over waar te overnachten in Fes.

 

Hoeveel kost een verblijf in een hotel in Fes?

Voor een 3-sterrenhotel betaalt u ongeveer €50 per nacht en voor een 4-sterrenhotel betaalt u €80 per nacht. Als u op zoek bent naar een luxe 5-sterren hotel in Fes, dan kunt u rekenen op ongeveer €150 per nacht.

 

Wat is het beste budgethotel in Fes?

Als u op zoek bent naar een goedkoop hotel in Fes, boek dan Palais De Fès Dar Tazi. Het is een uitstekend budgethotel met veel waar voor uw geld. Het ligt op een goede locatie, het wordt aanbevolen door reisexperts en het hotel heeft uitstekende beoordelingen van klanten. Bekijkt u zeker ook onze shortlist van de beste goedkope hotels in Fes.

 

Wat is het beste boetiekhotel in Fes?

U houdt wel van wat luxe maar niet van de bekende ketenhotels. Als u op zoek bent naar het beste boetiekhotel in Fes, moet u eens kijken bij Riad Laaroussa. Het is een heel cool hotel dat sterk wordt aanbevolen door reizigers en experts. Bekijk ook onze lijst van de beste boetiekhotels in Fes, een handmatig samengestelde lijst van de meest unieke en romantische hotels in de stad.

 

Wat is het beste luxe hotel in Fes?

Als geld geen probleem is en u op zoek bent naar een luxe hotel in Fes, ga dan voor Hotel Sahrai. Het hotel biedt uitstekende service, het ligt op een toplocatie, het is zeer hoog beoordeeld door eerdere gasten en gerenommeerde reisrecensenten hebben het aanbevolen. Bekijk zeker onze shortlist van de beste luxe hotels in Fes, een zorgvuldig samengestelde lijst van de meest exclusieve 5-sterrenhotels in de stad.

 

Wat is de beste bed & breakfast in Fes?

Op zoek naar een gezellige plek om te verblijven in Fes waar u ’s ochtends een handgemaakt en vers ontbijt geserveerd krijgt? Ga dan eens kijken bij Bed & Breakfast Funky Fes. De B&B is aanbevolen door bekende reisexperts en recente gasten hebben het een topwaardering gegeven.

 

Wat is het beste hostel in Fes?

Op zoek naar een goede en betaalbare privékamer of gezellige slaapzaal? Kijk dan eens bij Riad Verus. Het hostel is hoog beoordeeld door backpackers. Check eveneens onze lijst met de beste hostels in Fes.

 

Welk hotel in Fes biedt een prachtig uitzicht?

Als u op zoek bent naar een kamer met uitzicht, probeer dan Hotel Sahrai, het biedt een prachtig uitzicht over Fes.

 

Welke hotels in Fes serveren een goed ontbijt?

Probeer Hotel Ryad Mabrouka als u op zoek bent naar een heerlijk ontbijt in Fes. Het hotel heeft uitstekende beoordelingen van klanten voor het ontbijt.

 

Fes rainbow path

Beste tijd van het jaar om Fes te bezoeken

De beste tijd om Fes te bezoeken is zonder twijfel tijdens de lentemaanden april en mei. Het weer in deze periode is ronduit spectaculair – warme zonnige dagen, koele avonden en precies de juiste hoeveelheid wind om het u comfortabel te maken terwijl u door de oude medina slentert.

De lente in Fes is ook het seizoen van de festiviteiten, waarbij de stad een scala aan evenementen organiseert die u zeker zullen boeien.

Stelt u zich eens voor dat u het wereldberoemde Fes Festival of World Sacred Music bijwoont, waar artiesten van over de hele wereld samenkomen om spiritualiteit te vieren via de universele taal van de muziek.

Of wat dacht u van het Festival van Soeficultuur, een evenement van een week met betoverende muziek-, dans- en poëzievoorstellingen die diep in de mystieke wereld van het soefisme duiken?

 

Fes market

Leukste dingen om te doen in Fes

Er zijn heel wat dingen te doen in Fes en omgeving, zoals daguitstappen, attracties, musea, sightseeing tours en vele andere activiteiten. Hier is onze lijst van 3 dingen die u zeker moet doen als u in Fes bent:

 

Fes Medina Rondleiding

Deze rondleiding door Fes voert u door het ingewikkelde doolhof van straatjes van de medina. Bekijk de leerlooierijen, Medersa Bouaanania, Nejjarine Museum en meer. Prijs: €27. Meer info.

 

Dagtocht in kleine groep naar Chefchaouen vanuit Fes

Bezoek de stad Chefchaouen in het Rifgebergte tijdens een tour in kleine groep vanuit Fez. Breng de dag door met het verkennen van de dromerige blauw-witte architectuur, een pittoreske medina en lokale bezienswaardigheden. Prijs: €39. Meer info.

 

3 Dagen 2 Nachten Woestijnreis naar Marrakech vanuit Fes

Deze reis van Fes naar Marrakech voert u door het Cederwoud, het Atlasgebergte en woestijnen. Bezoek kashba’s, rijd op een kameel en overnacht in een Berbertent. Prijs: €270. Meer info.

 

Meer dingen om te doen in Fes

 

Beslissen waar te overnachten in Fes

Tot slot heeft deze reisgids de beste wijken en hotels in Fes en de manier om er te komen behandeld. Nu is het aan u om te beslissen welke buurt het beste bij uw wensen past.

 

Top 5 wijken om te verblijven in Fes

 

Zoals u in deze reisgids hebt gezien, is er veel te ontdekken en is het belangrijk te beslissen waar u in Fes verblijft. Of u nu in de Oude Medina, Fes el-Jdid, Nouvelle Ville, Bab Bou Jeloud of As Seffarine verblijft, al deze buurten liggen op goede locaties.

De sfeer van de wijk, of u reist voor vrije tijd of zaken, of u reist met uw familie of vrienden, en de nabijheid van de attracties die u wilt bezoeken moeten waarschijnlijk de beslissende factoren zijn. Wat uw voorkeur ook is, u zult een geweldige tijd hebben in Fes.

 

Fes overzicht

🏨 Hotelprijzen: Laag
🛏 Budgethotel: 50 €
💑 Boetiekhotel: 80 €
5-sterren hotel: 150 €
🌎 Beste wijk 1ste bezoek: Medina
👪 Beste wijk voor families: Nouvelle Ville
💎 Beste luxe hotel: Hotel Sahrai
👫 Beste boetiekhotel: Karawan Riad
💰 Beste budgethotel: Palais De Fès Dar Tazi
🎒 Beste hostel: Riad Verus

 

Meer Fes tips

Leer de stad nog beter kennen door onze andere artikelen over Fes te lezen:

Goedkope hotels in Fes

Boetiekhotels in Fes

Luxe hotels in Fes

Hostels in Fes