Dubrovnik

Waar overnachten in Dubrovnik? Hotel tips en de 5 leukste wijken

Dubrovnik is een van de populairste reisbestemmingen in Europa. De populariteit is de afgelopen tien jaar toegenomen, aangezien de geschiedenis, cultuur en stranden van Dubrovnik elk jaar miljoenen toeristen aantrekken.

Dubrovnik is de nieuwe “coole” Europese bestemming en is voor Europese reizen wat Praag was in het begin van de jaren 2000, voordat de Tsjechische stad werd overspoeld met vrijgezellenfeesten.

De Kroatische havenstad heeft van alles te bieden, van een historische oude stad tot UNESCO-werelderfgoedlocaties en van vijfsterrenrestaurants tot stranden. Er is voor elk wat wils in Dubrovnik, hoe kieskeurig reizigers ook zijn.

Dubrovnik is niet alleen een topbestemming voor strandgangers, cultuurliefhebbers en geschiedenisfanaten, maar trekt ook televisiefans aan omdat het een filmlocatie was voor Game of Thrones.

Hier zijn de vijf leukste wijken van Dubrovnik!

 

In deze reisgids:

 

Dubrovnik Stradun

Oude Stad

De oude binnenstad van Dubrovnik is een magische plek om te verkennen in de Kroatische stad. De Oude Stad is het hart van de stad en een reis naar het stadscentrum brengt u diep in de geschiedenis van Dubrovnik.

In de Oude Stad vindt u de beroemdste toeristische attracties die Dubrovnik te bieden heeft. Het is ook de ideale locatie om uw verblijf te baseren als het de eerste keer is dat u de stad bezoekt.

Niet alleen biedt de Oude Stad de meest magische verblijfplaats in Dubrovnik, maar een verblijf in een van de hotels of Airbnb-accommodaties stelt u in staat om andere delen van de stad met gemak te bereiken. De stadsbussen van Dubrovnik verbinden u met de mooiste plekjes van de stad.

U zult geen problemen hebben om Dubrovnik te verkennen, want de autovrije straten maken het mogelijk om door de buurt te wandelen zonder het gevaar te lopen door een auto te worden aangereden. Cultuurliefhebbers zullen zich vergapen aan de ongelooflijke architectuur en de UNESCO-werelderfgoedlocaties.

Een van de plaatsen die u niet mag missen in Dubrovnik is het Homeland War Museum, dat gewijd is aan de onafhankelijkheidsoorlog van Kroatië. Na een bezoek aan het ontnuchterende museum kunt u een wandeling maken over de oude stadsmuren voor meer geschiedenis.

Beste plek om te verblijven in de oude stad

Boutique Hotel Stari Grad. Adres: Od Sigurate 4, Oude Stad, 20000 Dubrovnik, Kroatië.

 

Gruz Dubrovnik

Gruz

In 2019 verwelkomde Dubrovnik een recordhoogte van 1,44 miljoen mensen in de stad. Het grotere aantal mensen dat de stad bezoekt zorgt ervoor dat de prijzen stijgen, maar het goede nieuws is dat Gruz nog steeds een laaggeprijsde optie is. Het is ideaal voor backpackers die de stad aan de Adriatische Zee bezoeken.

Als u een budget heeft, is Gruz het gebied bij uitstek om uw accommodatie te boeken. U vindt laaggeprijsde hotels, Airbnb woningen, en hostels in Gruz.

Rugzaktoeristen trekken vaak naar deze buurt samen met koppels die hun geld willen sparen voor een avondje uit. Gruz ligt net ten noordwesten van het stadscentrum.

Fijnproevers die op zoek zijn naar goede smaken tegen redelijke prijzen zullen genieten van een bezoek aan het gebied. Van oudsher een arbeiderswijk, worden studenten aangetrokken tot Gruz vanwege de goedkope eetgelegenheden.

Cultuurliefhebbers die willen zien hoe de lokale bevolking leeft kunnen dit in de hele buurt vinden. De kroegen en bars zijn ideaal voor een avondje uit. Omdat studenten worden aangetrokken tot Gruz, heeft het een levendige, jeugdige uitstraling.

Er vindt gentrificatie plaats in Gruz. Het kan niet lang meer duren voordat de wijk een van de duurdere van de stad wordt.

Beste plek om te verblijven in Gruz

Berkeley Hotel & Day Spa. Adres: Ul. Andrije Hebranga 116a, 20000, Dubrovnik, Kroatië.

 

Dubrovnik Ploče

Ploce

Voor een trendy uitvalsbasis voor uw verblijf in Dubrovnik boekt u uw verblijf in Ploce. De wijk ligt net ten oosten van de Oude Stad en biedt u de kans om de beroemdste bezienswaardigheden van Dubrovnik te voet te bereiken.

U kunt de Oude Stad en andere delen van de stad ook met de bus bereiken. Dankzij het goed verbonden openbaar vervoer kunt u zich gemakkelijk verplaatsen en alles zien wat Dubrovnik en de omliggende gebieden te bieden hebben.

Ploce ligt aan het strand. Rondom Ploce vindt u vijfsterrenrestaurants, hippe kledingboetieks en cocktailbars. Het uitzicht op de Adriatische Zee van Ploce is misschien wel het beste van de havenstad.

U wordt ook getrakteerd op een adembenemend uitzicht op de muren en vestingwerken van de oude stad. Een verblijf in Ploce is echt een dag aan het strand, want het strand van Banje is het gemakkelijkst te bereiken in de stad. U kunt ook een bezoek brengen aan het populaire Museum voor Moderne Kunst.

Beste plek om te verblijven in Ploce

Excelsior Hotel. Adres: Ul. Frana Supila 12, 20000, Dubrovnik, Kroatië.

 

Lapad Dubrovnik

Lapad

Gezinnen vinden luxe accommodatie in de wijk Lapad en het is ideaal voor ouders met hun kinderen op vakantie. U kunt de andere grote delen van Dubrovnik bereiken dankzij de openbaar vervoerverbindingen die Lapad met de andere delen van de stad verbinden.

Lapad ligt slechts anderhalve kilometer ten noorden van de oude binnenstad van Dubrovnik en is gemakkelijk te bereiken en de historische aspecten van het stadscentrum te bekijken.

Geschiedenisliefhebbers zullen echter liever in een ander deel van Dubrovnik verblijven, aangezien er in Lapad weinig te zien is aan historische bezienswaardigheden.

Uvala Lapad Beach is een populaire bestemming tijdens de warmere maanden van het jaar. Het is perfect voor gezinnen die een dagje uit willen na het verkennen van de culturele bezienswaardigheden van de oude stad.

Petka Hill is een andere reden voor gezinnen om een accommodatie in Lapad te boeken. De groene ruimte biedt volop ruimte voor kinderen om rond te rennen.

Beste plek om te verblijven in Lapad

Kompas Hotel. Adres: Ul. kardinala Stepinca 21, 20000, Dubrovnik, Kroatië.

 

Pile Dubrovnik

Pile

Pile is een levendige buitenwijk van Dubrovnik. U vindt de wijk ongeveer een mijl ten noorden van Pile Gate net buiten de Oude Stad. Pile is een smal gebied en brengt bezoekers naar het schiereiland Lapad. Het noordelijke deel van Pile loopt over in Gruz.

De bruisende buurt is gevuld met cafés en restaurants die bruisen van de klanten. Een aantal van de beste restaurants van Dubrovnik vindt u in Pile. Als u een vijfsterrenervaring wilt, vindt u het in Pile.

Naast een aantal van de beste eetgelegenheden van Dubrovnik vindt u hier ook twee stranden waar de plaatselijke bevolking graag komt, Sulic en Dance.

Niet te missen is de Lovrjenac, een 11e-eeuws fort. Het ongelooflijke vestingwerk op de klif werd gebruikt als filmlocatie in Game of Thrones. Pile heeft een verscheidenheid aan verblijfplaatsen, van vijfsterrenhotels tot appartementenverhuur.

De buitenwijk is een vervoersknooppunt voor Dubrovnik, dus u zult geen moeite hebben om vervoer te vinden dat u met andere delen van de stad verbindt.

Geschiedenisliefhebbers zullen de 19e-eeuwse architectuur opmerken. Ondertussen is Gradac Park een geweldige plek om een paar uur door te brengen. Het ligt op een klif en biedt een prachtig uitzicht op Dance Beach.

Beste plek om te verblijven in Pile

Hilton Imperial Hotel. Adres: Marijana Blazica 2, 20000 Dubrovnik, Kroatië.

 

Dubrovnik Hotels

Waar reizigers in Dubrovnik overnachten

Wilt u weten waar reisrecensenten van uitgevers als The New York Times, Frommer’s, Fodor’s en Lonely Planet in Dubrovnik verblijven? Bekijk ons overzicht van alle aanbevolen hotels, hostels en B&B’s in Dubrovnik.

 

Budget

Hostel Angelina Oude Stad.

“Dit schattige hostel ligt verscholen in een rustig hoekje van de oude stad en biedt stapelkamers, een kleine gastenkeuken en een terras met bougainville-schaduw en een onvergetelijk uitzicht over de daken. – Lonely Planet.

Adres: Ul. Plovani Skalini 17, 20000, Dubrovnik, Kroatië.

 

Middenklasse

Fresh Sheets Kathedral Bed & Breakfast.

“Fresh Sheets biedt boetiekaccommodatie midden in het centrum van de oude stad. De zes comfortabele kamers worden gerund door een vriendelijk Canadees-Kroatisch echtpaar en hebben uitzicht op de kathedraal of het Buniceva-plein.” – New York Times.

Adres: Bunićeva poljana 6, 20000, Dubrovnik, Kroatië.

 

Luxe

Boutique Hotel Villa.

“Dit moderne vijfsterrenverblijf is geraffineerd maar ontspannen en is gebouwd in een klif, met uitzicht op de turquoise Adriatische Zee in de richting van de stadsmuren van Dubrovnik. De 56 kamers en suites hebben een eigen terras met uitzicht op zee. Er is een spa met een binnenzwembad, een strand met witte parasols, en een gastronomisch restaurant.” – Telegraph.

Adres: Vlaha Bukovac 6, Ploce, 20000 Dubrovnik, Kroatië.

 

Old Town Dubrovnik

FAQ: Dubrovnik hotel tips

Op zoek naar het beste budget-, boutique- of luxehotel in Dubrovnik? Of misschien bent u een backpacker die op zoek is naar een uitstekend hostel? Wilt u weten welk hotel in Dubrovnik een geweldig ontbijt serveert? Hier zijn de antwoorden op al die en andere vragen over waar te overnachten in Dubrovnik.

 

Wat is het beste luxehotel in Dubrovnik?

Als geld geen probleem is en u op zoek bent naar een luxe hotel in Dubrovnik, ga dan voor Boutique Hotel Villa Dubrovnik. Het hotel biedt uitstekende service, het ligt op een toplocatie, het is zeer hoog beoordeeld door eerdere gasten en gerenommeerde reisrecensenten hebben het aanbevolen. Bekijk zeker onze shortlist van de beste luxe hotels in Dubrovnik, een zorgvuldig samengestelde lijst van de meest exclusieve 5-sterrenhotels in de stad.

 

Wat is het beste boetiekhotel in Dubrovnik?

Geen fan van grote hotelketens? Geen probleem. Als u in een boetiekhotel in Dubrovnik wilt verblijven, dan moet u Boutique Hotel Kazbek boeken. Het hotel is door eerdere gasten hoog gewaardeerd vanwege de boetiekstijl. Het is ook aanbevolen door invloedrijke reisjournalisten. Bekijk ook onze lijst van de beste boetiekhotels in Dubrovnik, een handmatig samengestelde lijst van de meest unieke en romantische hotels in de stad.

 

Wat is het beste budgethotel in Dubrovnik?

Als u op zoek bent naar een goedkoop hotel in Dubrovnik, boek dan Kompas Hotel. Het is een uitstekend budgethotel met veel waar voor uw geld. Het ligt op een goede locatie, het wordt aanbevolen door reisexperts en het hotel heeft uitstekende beoordelingen van klanten. Bekijkt u zeker ook onze shortlist van de beste goedkope hotels in Dubrovnik.

 

Wat is het beste hostel in Dubrovnik?

Als u op zoek bent naar een geweldig hostel in Dubrovnik, dan moet u eens kijken bij Hostel Angelina Old Town. Het hostel heeft prachtige beoordelingen van backpackers, het is aanbevolen door bekende reisexperts en het ligt op een goede locatie. Check eveneens onze lijst met de beste hostels in Dubrovnik.

 

Wat is de beste bed & breakfast in Dubrovnik?

Op zoek naar een gezellige plek om te verblijven in Dubrovnik waar u ’s ochtends een handgemaakt en vers ontbijt geserveerd krijgt? Ga dan eens kijken bij Bed & Breakfast Villa Klaić. De B&B is aanbevolen door bekende reisexperts en recente gasten hebben het een topwaardering gegeven.

 

Welke hotels in Dubrovnik serveren een goed ontbijt?

Probeer Kompas Hotel als u op zoek bent naar een heerlijk ontbijt. Dit hotel in Dubrovnik heeft uitstekende beoordelingen van klanten voor het ontbijt.

 

Hoeveel kost een verblijf in een hotel in Dubrovnik?

Voor een 3-sterrenhotel betaalt u ongeveer €80 per nacht en voor een 4-sterrenhotel moet u rekenen op €130 per nacht. Als u op zoek bent naar een luxe 5-sterrenhotel in Dubrovnik, kunt u rekenen op ongeveer €250 per nacht.

 

Welk hotel in Dubrovnik biedt een prachtig uitzicht?

Als u op zoek bent naar een kamer met uitzicht, probeer dan de Bed & Breakfast Villa Klaić, Karmen Apartments of Boutique Hotel Villa Dubrovnik, allen bieden een prachtig uitzicht op Dubrovnik en de zee.

 

Dubrovnik Buza Bar

Beste tijd van het jaar om Dubrovnik te bezoeken

De beste tijd om Dubrovnik te bezoeken is ongetwijfeld tijdens de schouderseizoenen van de lente (april tot juni) en de herfst (september tot oktober).

Tijdens deze perioden wordt u getrakteerd op de meest aangename temperaturen, perfect om door de oude geplaveide straten te slenteren of van de zon te genieten op een van de vele ongerepte stranden.

Bovendien bieden deze maanden het extra voordeel dat het toeristische hoogseizoen wordt vermeden, waardoor er minder mensenmassa’s zijn en u zich beter kunt onderdompelen in de plaatselijke cultuur.

Een bezoek tijdens deze maanden biedt niet alleen onberispelijk weer en minder mensenmassa’s, maar biedt ook de kans om enkele van Dubrovnik’s meest fantastische evenementen en festivals mee te maken.

In mei kunt u zich laten meeslepen door het levendige en kleurrijke Dubrovnik International Wine and Jazz Festival, waar u kunt genieten van wijnen van wereldklasse, fenomenale jazzoptredens en overheerlijke lokale gerechten.

Of, als u in oktober in deze magische stad bent, mis dan niet de kans om deel te nemen aan het Good Food Festival, een gastronomisch genot dat het allerbeste Kroatische en internationale culinaire talent laat zien.

 

Banje Beach Dubrovnik

Leukste dingen om te doen in Dubrovnik

Er zijn heel wat dingen te doen in Dubrovnik en omgeving, waaronder daguitstappen, attracties, musea, sightseeing tours en vele andere activiteiten. Hier is onze lijst van 3 dingen die u zeker moet doen als u in Dubrovnik bent:

 

Dubrovnik: 1,5 uur durende wandeling door de oude stad

Geniet van een 90 minuten durende wandeling in het historische hart van de oude binnenstad van Dubrovnik. Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en hoor verhalen over hoe Dubrovnik een van ’s werelds meest welvarende en geavanceerde maritieme republieken werd. Prijs: €19. Meer info.

 

Avontuur Dubrovnik – Zeekajakken en snorkeltour

Onder begeleiding van een gids peddelt u langs de middeleeuwse muren van de stad. Er is ook tijd om te snorkelen, zwemmen en snacks te eten in een afgelegen strandgrot langs de kustlijn van Dubrovnik. Prijs: €26. Meer info.

 

Dubrovnik Walks – Game of Thrones 2 uur durende wandeling + foto van de IJzeren Troon

U hoort verhalen en feiten achter de schermen van uw gids terwijl u op verkenning gaat en stopt bij alle belangrijke filmlocaties om te verkennen en foto’s te nemen. Prijs: €23. Meer info.

 

Meer dingen om te doen in Dubrovnik

 

Beslissen waar te overnachten in Dubrovnik

Laten we nog eens samenvatten wat we zojuist in dit artikel hebben geleerd. We hebben hierboven de beste wijken van Dubrovnik behandeld. Nu kunt u beslissen waar te verblijven tijdens uw bezoek!

 

Top 5 wijken om te verblijven in Dubrovnik

 

Zoals u in deze reisgids hebt gezien, valt er veel te ontdekken, en het is belangrijk te beslissen waar u in Dubrovnik verblijft. Of u nu in Pile, Ploce, Lapad, de oude stad of Gruz verblijft, al die buurten liggen op goede locaties.

De sfeer van de buurt, of u reist voor vrije tijd of zaken, of u reist met uw familie of vrienden, en de nabijheid van de attracties die u wilt bezoeken moeten waarschijnlijk de beslissende factoren zijn. Wat uw voorkeur ook is, u zult een geweldig verblijf hebben in Dubrovnik.

 

Dubrovnik overzicht

🏨 Hotelprijzen: Gemiddeld
🛏 Budgethotel: 70 €
💑 Boetiekhotel: 130 €
5-sterren hotel: 250 €
🌎 Beste wijk 1ste bezoek: Oude stad
👪 Beste wijk voor families: Lapad
💎 Beste luxe hotel: Hotel Villa
👫 Beste boetiekhotel: Boetiekhotel Kazbek
💰 Beste budgethotel: Kompas Hotel
🎒 Beste hostel: Hostel Angelina

 

Meer Dubrovnik tips

Leer de stad nog beter kennen door onze andere artikelen over Dubrovnik te lezen:

Goedkope hotels in Dubrovnik

Boetiekhotels in Dubrovnik

Luxe hotels in Dubrovnik

Hostels in Dubrovnik